Téma menza

Na oběd z Jinonic, Hollaru i z Opletalky

hospody-banner Tu situaci kolem poledního musíte znát. V menze smutně osychá zbytek poledního menu, tatranky z automatu se nenajíte a času do příští přednášky zas tolik nezbývá. Nechte si poradit a vyražte s námi po okolí fakultních budov! (Pokračování textu…)

Na slovíčko s ředitelem Kolejí a menz

Mojmír BémKdyž jsem připravovala příspěvek do brožury pro prváky, který se měl týkat kolejí a menz, pojala jsem redaktorskou práci zodpovědně. Výsledkem byl téměř dvouhodinový rozhovor s ředitelem KaM Mojmírem Bémem, který se do brožury ani do Sociálu nevejde. Pokusím se vybrat alespoň to nejzajímavější, co částečně změnilo i můj osobní pohled na servírovaná jídla a chod kolejí. (Pokračování textu…)

Změny ve fungování menzy a bufetu Jinonice

(Pokračování textu…)

Menzy a bufety čekají změny

menza Jinonice

Nespokojenost s fungováním některých menz a bufetů donutila univerzitní správu ke změně. V prosinci začaly první dvě menzy testovat nový stravovací systém. Pokud se osvědčí, měly by na něj nejpozději do začátku března přejít všechna stravovací zařízení Univerzity Karlovy.
(Pokračování textu…)

Prodělečné menzy budou zřejmě privatizovány

menza Jinonice „Snížit ekonomickou zátež Kolejí a menz, ale zároveň udržet sociální aspekt nabízených služeb.“ Takto představil prorektor pro rozvoj Stanislav Štech na lednovém zasedání Akademického senátu UK cíl komise pro transformaci KaM. Univerzitní menzy nejsou podle něj ziskové nikde ve světě, což však neznamená, že na hospodaření těch na UK není co vylepšovat.
(Pokračování textu…)

Jinonické výdejně hrozí zrušení, je příliš prodělečná

Pouze 300 jídel. Takový je průměrný denní výstav jinonické výdejny. Chod tohoto spravovacího zařízení patří k nejméně efektivním z celé univerzity. Lze proto v rámci reformy dotací na stravování studentů očekávat zásadní změny. Buď se zvýší počet strávníků, anebo bude – v krajním případě – výdejna zrušena.
(Pokračování textu…)