Na oběd z Jinonic, Hollaru i z Opletalky

hospody-banner Tu situaci kolem poledního musíte znát. V menze smutně osychá zbytek poledního menu, tatranky z automatu se nenajíte a času do příští přednášky zas tolik nezbývá. Nechte si poradit a vyražte s námi po okolí fakultních budov!

Opletalka:

Moskyt (60%)
Růžová čajovna (30%)

Hollar:

Krásný ztráty (90%)

Jinonice:

U Bůčka (65%)

Máte pro nás tip, kam zajít? Rádi byste řekli spolužákům o vašem oblíbeném místě – nebo jste zvědaví, kolik procent od nás hospoda dostane? Napište nám na social(at)ukmedia.cz !

Na pivo a šipky k Moskytovi



hospoda-moskyt

Při hledání příjemné hospůdky poblíž školy není bar Moskyt pro většinu opletalských ekonomů první volbou. Restaurace Ferdinanda je blíž, prostředí je v ní zajímavější a kultivovanější, navíc si v ní na rozdíl od Moskyta můžete vybrat ze slušné nabídky teplých jídel. Přesto se u Moskyta studenti cítií lépe. Proč?

Támhle v rohu je poslední volný stůl, potěší vás. „Tam nám za chvíli někdo přijde,“ reaguje pohotově číšník. Chcete si v poledne dát polévku a pivo? „Tak to přijďte později, teď se roznáší hlavní jídla…“ Zkrátka, ve Ferdinandě studenty moc rádi nevidí, a že se tak připravují o věrné hosty, to asi nemá cenu číšníkům vysvětlovat. Už jen proto, že hned přes ulici sídlí „Darts & bar Moskyt“, kde vás vždy rádi obslouží.

Na jedno, proč ne

Barů podobných Moskytovi je v Praze několik desítek. Těžko v něm hledat něco výjimečného, i výzdobu interiéru pojal majitel pragmaticky. Láká hosty na šipky, a tak na zdech visí jednoduše a prostě terče. Když si politolog Ondřej neobjednal pivo, ale z nápojového lístku vybral vinný punč, číšnici tím zaskočil: „To tu máme mít? Nedal byste si prosím raději griotku, to je skoro stejný.“

Nečekejme zázraky. Avšak pivo značky Bernard je dobře vychlazené, obsluha je příjemná a místnímu nakládanému hermelínu lze jen těžko něco vytknout. Je to dost anebo málo? To je otázka, která určí, zda se Moskytu raději vyhnete nebo ho po přednášce rádi navštívíte.

Vzdálenost od dveří budovy IES:
60 kroků (mapa, vchod z ulice Politických vězňů)
Studentský oběd: pouze klobása za 45 Kč
Pivo: Bernard 10° za 24 Kč, Bernard 12° za 29 Kč
Plusy: dobré pivo, příjemná obsluha, šipky
Mínusy: fádní prostředí, absence teplých jídel a prostoru pro nekuřáky
Procenta: 60%

nahoru

Do Růžové čajovny asi spíš na víno



hospoda-ruzova-cajovna

Pokud patříte mezi milovníky čajoven a považujete se za znalce čajů, čajovně-nečajovně v Růžové ulici byste se měli pokud možno vyhnout. Jedním z mála plusů je to, že se vám zaručeně podaří najít volné stoly.

Prostředí vás na první pohled příjemně překvapí, pěkné jsou zvláště stoly vyrobené z obrovských pařezů. Na druhý pohled získáte díky prazvláštnímu baru dojem, že jste v lepší moravské vinárně. Podle toho vypadá i nápojový lístek, jehož nabídka čajů se rozhodně nedá označit za bohatou, víno a alkoholické nápoje v něm ale nechybí. Zato v něm chybí cokoliv vydatnějšího k jídlu, takže na tradiční kuskus zapomeňte.

Dojem kazí také výběr reprodukované hudby – Louis Armstrong byl sice pašák, ale čajovnový typ jen stěží. A posezení je tu příjemné a klidné, chybí mu však jakýkoliv náznak „prostorového charismatu“, který každá čajovna potřebuje. Nebudete cítit potřebu se sem vracet.

Chuť připravovaných čajů je neobvyklá (v horším slova smyslu), obyčejný rooibos nás ale na rozdíl od salepu neurazil.

Vzdálenost od dveří budovy IES: 275 kroků (mapa)
Víno: 32 Kč, cena čajů klasická (58 Kč za červený rooibos, konev 0,7l)
Plusy: Ticho a klid, vcelku milá obsluha
Minusy: Malý výběr čajů nepříliš vysoké kvality
Procenta: 30%

nahoru

Krásný ztráty



hospoda-krasny-ztraty

Vinotéka, knihkupectví, kavárna a galerie. Těmito přívlastky se chlubí Krásný ztráty, které můžete najít na krásném Starém Městě. Už při příchodu vás uvítá příjemné prostředí, kde můžete najít velmi útulná místa, obzvláště na kožených sedačkách, které přímo vybízejí k tomu, aby se na nich návštěvníci pohodlně rozvalili.

Interiéry jsou zařízeny vkusně, v jedné z místností je umístěno dokonce piáno a cestou na toaletu můžete obdivovat vystavené fotografie : -) Kromě skvělého výběru alkoholů a impozantní nabídky nealka není od věci potěšit chuťové buňky výběrem z nejrůznějších druhů tortill, salátem či odvážně působícími lasagnemi, jejichž příprava se jinde obvykle silně podceňuje. Výborná je i „noční“ svačinka na zahnání alkoholového hladu: „půlnoční hermelín“ či jeho originálnější variace pod kolonkou „hermelín bez příběhu…“.

Dobré jídlo, dobré ceny, dobrá zábava

Čím Krásný ztráty kromě skvělého genia loci a velmi solidní nabídky nápojů a jídel překvapí, jsou – s ohledem na lokalitu – přijatelné ceny. Desítka Gambrinusu vás vyjde na 29 korun a obdobně je tomu i u dalších piv tradičních značek. Podnik se i právem může označovat za vinotéku, třeba místní červené neurazí ani vybíravější z vás.

Co se týče sodovek, coly a dalšího nealka, tekutý chléb je tradičně výhodnější. V případě pokrmů tortilla sice přijde na 95 Kč, ale vyplatí se – na náplni se rozhodně nešetří a taková kombinace tří druhů sýra s rajčaty dokáže notně zlepšit náladu. Velkým plusem Krásných ztrát je taky nabídka společenských her, mezi nimiž najdete zaručené klasiky typu Scrabble, Osadníci, Bang!, Carcassone nebo dokonce Activity.

Vzdálenost od dveří Hollaru: 212 kroků (mapa)
Studentský pokrm: zapečená pita s anglickou slaninou – 65 Kč
Pivo: Gambrinus 10° za 29 Kč; Kozel 10° za 29 Kč
Plusy: skvělá atmosféra, dobré ceny
Mínusy: častá přeplněnost
Hodnocení: 90%

nahoru

K Bůčkovi třeba na smažák

Kručí vám v Jinonicích v břiše a nepatříte k milovníkům menz? Nejste odkázáni na bagetu z bufetu. Pokud vám nevadí věčně puštěná televize a celkem razantní obsluha, vyražte na oběd k „Bůčkovi“.

Restaurace sdílí budovu s motelem, sama atmosférou i zařízením odpovídá průměrným pizzeriím.
V polední nabídce ale tuhle italskou pochoutku nemívá a denně čerpat z hlavního jídelního lístku málokterý student finančně utáhne. I obědová hotovka vás tu vyjde na dobrých 90 Kč Zato si většinou můžete vybrat až z dvaceti chodů a po chuťové stránce bývá jídlo výborné. Kolem druhé odpolední už ale nabídka pěkně prořídne, vypaltí se chodit dřív. Pozitivní je rozhodně cena nápojů – půllitr Staropramenu desítky vás vyjde na 22 korun, dvě deci vína na 30 Kč.

Restaurace u Bůčka patří k těm podnikům, kde vám načepují točenou Kofolu. Podnik má kapacitu kolem stovky míst, včetně venkovní terásky. Obsluha ale v poledním ruchu sotva stíhá a tak si na objednávku (a v našem případě na placení) pár minut obvykle počkáte.

Vzdálenost od dveří Jinonic: 500 kroků (mapa)
Studentský oběd: jeden chod v průměru za 90 Kč
Pivo: Staropramen 10° za 22 Kč
Plusy: široká nabídka, výborné jídlo, venkovní terasa
Mínusy: pomalá obsluha, razantní jednání :o)
Procenta: 65%

nahoru

2 709 ×




Sdílej článek


Hodnocení

špatnýpodprůměrnýprůměrnýdobrývýborný (4 hlasujících, průměrné hodnocení: 4,00 z max. 5)
Loading...

Související články:

9 komentářů: “Na oběd z Jinonic, Hollaru i z Opletalky”

  1. Marek napsal:

    Hollar: K sousedům z FAMU do sklepa: http://www.pivniceulazanskych.cz/ (polední menu 75,- a hlavně Budvar 12° za 21,-) nebo s poslední stravenkou do takového obchodo-čehosi v Karolíny Světlé 23 na bagetu/polévku.

  2. heda napsal:

    Doporučuju aktuální Sociál, Lažanští tam jsou :o) !

  3. Frank napsal:

    Teda ten sklep ve FAMU není zrovna nejlepší volba… Vzpomínám si, jak jsem tam asi před třemi měsíci zavítal a nestačil jsem se divit! Napůl studené menu, neskutečně pomalá a zmatená obsluha, pánovi u vedlejšího stolu přinesli najednou jak polívku, tak hlavní jídlo, mojonéza dorazila až po dojedení jídla… na pivo možná jo, ale jíst tam? Děkuji ne.

  4. mirek napsal:

    Souhlas, jídlo teď opravdu nic moc, většinou studené, oschlé, saláty typu „všechno co nám zbylo v ledničce“

  5. alena napsal:

    Pro lidi z Hollaru bych doporučila Kardamon a Karavanseráj. Obojí nedaleko, polední menu za 89,– (včetně nápoje), obsluha milá, jídlo exotické a skvělé!

  6. marketa napsal:

    V Jinonicich doporucuji Novou hospodu, neni to sice uplne nejblize, asi deset minut Vam to zabere, ale za to je to tam pekne, velmi prijemna obsluha a cenove dostupna jidla i piti.

  7. Vítek napsal:

    Nesouhlasím s hodnocením U Bůčka v Jinonicích. důvod proč obsluha přes oběd není u každého je jasný – mají narváno. A proč? Protože se tam sjíždí kvůli výborným službám lidé ze širokého okolí. Dobře možná tam menu stojí v průměru 9 pětek (já mám dojem, že o pětku míň), ale to odpovídá velikosti porcí, široké nabídce a faktu, že to prakticky stále obměňují. Takže ano nedá se tam chodit každý den, ale mezi pražskými restauracemi je to jedna z nejpopulárnějších.

  8. Monulie napsal:

    Hollar: U Chlupatýho ducha – pizzerka s denníma menu.

  9. nk8215 napsal:

    marketa (http://social.ukmedia.cz/na-obed-se-spoluzaky-klidne-i-v-jinonicich#comment-31315): Souhlas, Nová hospoda je s cenami proti Bůčkovi někde jinde – směrem dolů (mluvím o „poledním menu“ 11-14). Pokud někomu nevadí kuřáci, je to jasná volba (pozn.: možná, že se tam v době normálních obědů kouřit nesmí – já tam vždycky skončil tak kolem třetí a to už byl vzduch prosycen dýmem). A když si pohlídáte čas, sveze vás tam autobus 😛

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *